ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού Ορεινής

Για το ιστορικό του Δημοτικού Σχολείου, τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που γίνονται στο Σχολείο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει καθώς και για εργασίες των μαθητών σε διάφορους τομείς της σχολικής ζωής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου www.schools.ac.cy/kx-orein-dim-ni/contact.htm

Δημόσιο Νηπιαγωγείο

Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο της κοινότητάς μας ως Κοινοτικό Νηπιαγωγείο το 1991- 1992 και λειτούργησε έτσι για δυο σχολικές χρονιές (1991-1992/ 1992-1993).

Αρχικά στεγαζόταν σε μια πολύ μικρή αίθουσα της εκκλησίας της κοινότητας. Αξιόλογοι άνθρωποι, όπως ο πατήρ Χρίστος Χειμωνίδης και οι εκπαιδευτικοί Αντρέας Ταλαντίνης, Νίκος Λεοντίου και Μίκης Χατζηγεωργίου, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινοτικό μας Νηπιαγωγείο.

Στη συνέχεια, μετά από δυο σχολικές χρονιές ως Κοινοτικό, γίνεται Δημόσιο τη σχολική χρονιά 1993-1994. Για τη μετατροπή του νηπιαγωγείου από Κοινοτικό σε Δημόσιο θεωρούμε καθοριστική τη συμβολή των δυο πρώτων επιθεωρητριών των νηπιαγωγείων, της αείμνηστης Λητώς Παπαχριστοφόρου και της αδελφής της Λούλας Παπαχριστοφόρου, οι οποίες έδωσαν όλο τους το είναι για την προδημοτική εκπαίδευση της Κύπρου. Ως Δημόσιο Νηπιαγωγείο εξακολουθεί να λειτουργεί στον ίδιο χώρο για ακόμα τέσσερις συνεχείς χρονιές (1993-1994/1994-1995/1995-1996/1996-1997).

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της κοινότητας, κτίζεται καινούριο κτήριο στην πιο όμορφη τοποθεσία της κοινότητας, διαρρυθμισμένο με κατάλληλους χώρους, και τη σχολική χρονιά 1997-1998 το Δημόσιο Νηπιαγωγείο μεταφέρεται και στεγάζεται εκεί. Στο ίδιο κτήριο συστεγάζεται και η Παιδική Λέσχη.

Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο εγκαινιάστηκε στις 28 Μαΐου 1999, από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Γλαύκο Κληρίδη, παρουσία της πρώην επιθεωρήτριας Λούλας Παπαχριστοφόρου και πολλών άλλων επισήμων.

Το νηπιαγωγείο αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τη φετινή σχολική χρονιά λειτουργεί με 17 παιδιά 3,4,5 χρονών και στελεχώνεται από 2 νηπιαγωγούς, την κυρία Ελένη Θεοδώρου και την κυρία Ελένη Θεοδώρου και την κυρία Μαρία Καράσαββα. Έχει επίσης μια σχολική βοηθό, την κυρία Αντρούλα Κυριάκου.

Πηγή:
Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλού Χωριού Ορεινής

 



Print