ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
3D TOUR
ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Αρχική Σελίδα / ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Τα εντυπωσιακά φαράγγια της Κοινότητας Καλού Χωριού Ορεινής
 
 
Ο φωτογραφικός φακός έχει φέρει στη δημοσιότητα φυσικά εντυπωσιακά, και μοναδικά στο είδος τους φαράγγια εξαιρετικής καλλονής και φυσικούς κάλλους, στην κοίτη του ποταμού Μαρούλλενας. Είναι τα αρχαιότερα φαράγγια που υπάρχουν στη Κύπρο.
 

Τολμηρή φωτογραφική ομάδα από την Κοινότητα Καλού Χωριού Ορεινής στις 6-10-12 έχει κατέβει πολύ προσεκτικά, αψηφώντας κάθε κίνδυνο στην κοίτη του ποταμού και φωτογραφίσε στις σπάνιες ομορφιές της φύσης. Η περιοχή Διπλοπόταμος αποτελεί την πιο εντυπωσιακή εικόνα του ποταμού. Σ’ αυτή την περιοχή ενώνεται ο ποταμός Φαρμακά με τον ποταμό Μαρούλλενας και φαίνεται πως η διαφορά υψομέτρου με την κοίτη της κοιλάδας, ανάγκασε το νερό να εκβαθύνει την κοίτη στα σημεία αυτά δημιουργώντας εντυπωσιακά φαράγγια.

Τα πετρώματα του ποταμού Μαρούλλενας προσελκύουν για μελέτη διεθνές ενδιαφέρον. Τα επισκέπτονται τακτικά φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και διακεκριμένοι γεωλόγοι.
 
 
 
Παναγιώτης Λάμπρου
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου

 


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.